FILOLABO

.

een filosofische blik op universele thema’s

vzw Zin ism bibliotheek Aarschot

 

 

Op filosofische ontdekkingstocht

 

Een labo is een plaats van onderzoek, experiment en ontdekking. Het uitgangspunt van een filolabo is een filosofische ontdekkingstocht rond een universeel thema, dat veelal ook actueel en maatschappelijk is. Denk aan geluk, tijd, arbeid, angst, liefde, geloof, macht, opvoeding, kennis, schoonheid, taal, kunst, vrije tijd, politiek, cultuur, democratie, mensenrechten, (on)gelijkheid, …

 

We brengen deze thema’s op een levendige manier: een spreker die een thema filosofisch uitdiept, interviews met boeiende mensen, een film, een muziekoptreden, een literaire activiteit, een poëzievoordracht, kunstwerken die uitdagen, ...

 

 

........ 6 filosofische avonden met bevlogen sprekers

...........

 

 

vzw Zin presenteert in samenwerking met de bib Aarschot opnieuw een reeks van acht filosofische avonden. Want na twee jaren een succesvolle reeks van Filolabo, waar maandelijks een universeel thema filosofisch op een levendige manier werd belicht, was er vraag naar meer… En daar gaat we voor het derde jaar op rij zeer graag op in!

 

Dat filosofie niet alleen iets is voor vergeetachtige punthoofden en voor kamergeleerden in stoffige bureaus weten we ondertussen al. En dat het niet alleen over abstracte thema’s gaat die niets met het leven van alledag te maken hebben, daar zijn we ook al achter.

 

Filosofie is voor iedereen weggelegd en gaat evenzeer over dagelijkse zaken. In deze nieuwe reeks Filolabo spitten we enkele van die alledaagse thema’s uit.

 

Jonathan Lambaerts, Daniël Janssens en Anneleen De Laet, filosofen van opleiding, zijn meesters in het vertellen en brengen filosofie op een zeer toegankelijke en interactieve manier. Kortom, het wordt terug een reeks waar iedereen wat aan zal hebben!

 

Data | op een dinsdag - vanaf oktober 2018

Start & einde | 20.00u tot 22.00u

Waar | bib Aarschot - Elisabethlaan 103A - 3200 Aarschot

Prijs | 2,50 euro ter plaatse te betalen

Inschrijven |aan de bib-balie of mail naar bib Aarschot

.....................(met vermelding van Filolabo + je naam)

 

 

 

Filolabo is een verbindende samenwerking tussen Bibliotheek Aarschot en vzw Zin