FILOGELEERD

.

cursus over filosofie

vzw Zin ism CC Het Gasthuis Aarschot

 

 

Wat kan kennis over filosofie in ons leven betekenen?

 

Filosofen door de eeuwen heen zetten de hedendaagse mens aan het denken, want filosofen ontmaskeren graag onze schijnbare vanzelf-sprekendheden. Ze dagen ons uit om stil te staan bij de fundamenten waarop ons leven en samenleven lijkt te rusten.

 

Je kent wellicht vele kopstukken en stromingen uit de filosofie van naam, maar welke bijdrage leverden ze aan de geschiedenis van de filosofie? En wat kunnen we vandaag doen met de inzichten van de grote filosofen en hoe kunnen we dankzij hen onszelf en de wereld beter begrijpen? Welke inzichten reiken ze ons aan voor universele, actuele en maatschappelijke vragen en uitdagingen? Al deze vragen staan centraal in de cursussen georganiseerd door vzw Zin.

 

 

 

........Cursus Kopstukken van de filosofie - deel 4

 

VROUWEN IN DE FILOSOFIE

 

“Filosofie is een mannenzaak”, wordt er wel eens gefluisterd. En inderdaad, werp maar eens een blik op de kopstukken van de filosofie en je komt enkel mannelijke denkers tegen… Op een enkele vrouwelijke uitzondering na, zoals Simone de Beauvoir of Hannah Arendt. En dan nog worden deze dames vaak eerder herinnerd om hun relatie met een mannelijke filosoof dan om hun eigen werk. Maar toch lieten talrijke vrouwen zich doorheen de geschiedenis opmerken als scherpe en inspirerende denkers, dus hoog tijd om ons op enkele van hen te richten. Want onbekend, is onbemind!

 

Jonathan Lambaerts, weliswaar een mannelijke filosoof, stelt in zes boeiende avonden het gedachtengoed van deze grote dames aan u voor in deze vierde reeks “kopstukken van de filosofie”.

 

 

Les 1: Teresa van Avila

Les 2: Lou Andreas-Salomé

Les 3: Rosa Luxemburg

Les 4: Edith Stein

Les 5: Ayn Rand

Les 6: Iris Murdoch

 

Lesgever: Jonathan Lambaerts

 

Data | 6 woensdagen

Eerste les |06 februari 2019

Start & einde | 19.30u tot 22.00u

Waar | CC Het Gasthuis - Gasthuisstraat 22 - 3200 Aarschot

Prijs |60 euro voor de ganse reeks

Inschrijven |klik hier

Opmerking | Maximum 20 inschrijvingen

 

 

 

De cursus 'Kopstukken van de filosofie' (deel 4) is een verbindende samenwerking tussen CC Het Gasthuis Aarschot en vzw Zin